gebit

Prothese

 

Wij vinden dat een gebit in harmonie moet zijn met het gezicht. Elke aanvulling die wij maken moet deze harmonie versterken of herstellen. Wij zijn pas tevreden als dankzij onze prothese uw  oorspronkelijke gelaatsuitdrukking weer zichtbaar zijn. Daarbij vinden wij ook functionaliteit en fonetiek heel belangrijk.

 

Wij maken al onze protheses met een realistisch reliëf, waardoor ze er natuurlijker uit zien.

klikgebit

Prothese op implantaten

 

Dankzij het gebruik van implantaten die in de kaak worden vastgezet, is het mogelijk om met een onderconstructie houvast te bieden aan een kroon, brug of kunstgebit. Voor het ‘vastklikken’ van een kunstgebit zijn slechts twee implantaten vaak al voldoende. Door het gebruik van implantaten, die de natuurlijke wortels vervangen, wordt voorkomen dat kaak minder gaat slinken en daarmee de gelaatsuitdrukking verandert.

 

Kroon- en Brugwerk

 

Door de jaren heen kan door slijtage, tandbederf of ongevallen een deel van het gebit verloren gaan.

Een kroon is een soort ‘kapje’ dat over de bestaande tand geplaatst kan worden. De kroon wordt gemaakt  in een natuurgetrouwe kleur.

Ditzelfde geldt eveneens voor een brug.  Deze kan worden toegepast wanneer er één of meerdere tanden ontbreken.

Frames

 

Wanneer bij de patiënt meerdere tanden en kiezen ontbreken, kan het plaatsen van een frameprothese een optie zijn. Wij maken (partiële) frame protheses van lichaamsvriendelijk metaal, waaraan de ontbrekende elementen in een kunststoflaag worden bevestigd.

 

Reparaties

 

Het kan gebeuren dat tanden van het kunstgebit afbreken, loskomen of beschadigen. Ook kan een prothese scheuren of breken.

In onze praktijk kunt u rechtstreeks terecht om dit te laten herstellen. Maak echter wel altijd een afspraak voor een reparatie, dit voorkomt een lange wachttijd. Bij een breuk of scheur in de prothese is een slechte pasvorm vaak de oorzaak. Daarom wordt de pasvorm van de prothese bij u in de mond gecontroleerd. Eventueel wordt er een vervolgafspraak gemaakt voor een aanpassing aan de prothese.