Kroon

Wanneer een tand of kies is afgebroken is het plaatsen van een kroon een mogelijkheid om het gebit er weer fraai uit te doen zien. Een kroon is eigenlijk niets meer dan een kapje dat over een afgeslepen tand of kies past. Kronen zijn beschikbaar in vele soorten materialen, bijvorbeeld metaal of porselein of een combinatie hiervan. Laat u goed voorlichten over de vele mogelijkheden en het te gebruiken materiaal. Het gaat immers om uw mond!

Brug

Ontbreken er een of meer tanden of kiezen? Dan is de brug wellicht een goede oplossing voor uw gebit. Een brug bestaat uit twee of meer kronen en een tussendeel. De brug zit vast aan twee of meer afgeslepen tanden of kiezen aan weerszijden van de ontbrekende tand(en).

Vergoedingen kroon- en brugwerk

Afhankelijk van uw (aanvullende) verzekering wordt de behandeling vergoed. In de meeste gevallen zult u echter een deel moeten bijbetalen. Informeer vrijblijvend naar de financieringsmogelijkheden.

Vervanging

Een kwalitatief goede kroon kan zeker vijf jaar meegaan. Het loont dus om te investeren in goed materiaal. Maar monden veranderen ongemerkt door de jaren. Kaken slinken bijvoorbeeld, of de kleur van uw gebit verandert en dan kan vervanging nodig zijn.

Controle

Ga daarom regelmatig op controle bij uw eigen tandarts. Die kent de historie van uw mondsituatie. Dat is wel zo vertrouwd. Steeds vaker stuurt de tandarts u langs het tandtechnisch laboratorium. Bijvoorbeeld om de kleur te bepalen die het beste bij uw gebit past.